Birkaç saat veya daha uzun süre ıslak kıyafetlerde kalmaya zorlandığınızı hayal edin. Böyle bir durumu sadece düşünmek sizi çok tedirgin ettiğinde, bunun küçük çocuğunuz için nasıl olacağını hayal edin. Gün boyu üzerini örttüğü ıslak ve kirli bezler sayesinde bebeklerde pişik oluşuyor. Bu inatçı kızarıklıklar için bazı hızlı ve kolay düzeltmeler arayışındaysanız, size yardımcı olacak ev ilaçlarının bir listesini bulmak için okumaya devam edin.
Bebek Bezi Döküntüsü Nedir?
Bebek bezi döküntüsü, bebeklerde bezle kaplı alanlarda meydana gelen tahrişi tanımlamak için kullanılan genel bir terimdir. Aynı zamanda çocuk bezi dermatiti olarak da adlandırılır ve en yaygın kontakt dermatit türlerinden biridir.
Bebek Bezinin Dökülmesine Neden Olan Nedir?
Pişik oluşumuna yol açan birkaç faktör vardır.
İlk ve en önemli neden kontakt dermatittir. Islak veya kullanılmış bez bebeğinizin cildine çok uzun süre temas ederse, kızarıklık oluşumuna neden olabilir.
Bu kızarıklıkların ikinci ana nedeni deri enfeksiyonudur. Bakteriler ve mantarlar, çocuk bezi döküntüsüne yol açan cilt enfeksiyonlarının yaygın bir nedenidir.
Bunların dışında bazı alerjik reaksiyonlar da çocuk bezi döküntülerine neden olur, ancak bu tür reaksiyonlar daha az yaygındır.
Bebek bezi döküntülerinin nedenine bağlı olarak, farklı tiplere ayrılırlar.
Tahriş Edici Dermatit : Bebeğinizin cildi ıslak çocuk beziyle sürekli temas halinde olduğunda, kızarıklıklara neden olur ve duruma tahriş edici dermatit denir.
Candida Dermatit : Maya büyümesi, ıslak ve nemli bir ortamda yaygın bir olaydır. Ve bebek bezi kaplı cilt, maya gelişimi için en iyi yerlerden biridir. Bu, bebeğinizin cildinde kızarıklıklara yol açan mantar enfeksiyonlarına neden olur. Maya / mantar enfeksiyonlarının bir sonucu olarak gelişen döküntülere kandida dermatiti denir.
Bakteriyel Dermatit : Bakteriyel enfeksiyonlar bebeğinizin cildinin bebek bezi kaplı bölgesinde cilt tahrişine veya kızarıklığa neden olduğunda buna bakteriyel dermatit denir.
Alerjik Dermatit : Bebeğinizdeki bebek bezi döküntüleri, bebeğinizin bezinde veya cilt bakım ürünlerinde bulunan bazı alerjik maddelerin bir sonucuysa, buna alerjik dermatit denir.
Bu faktörlerden herhangi biri, bebeğinizdeki pişiklerin başlamasının arkasındaki suçlu olabilir. Bebek bezi döküntülerine genellikle bebeğinizi oldukça rahatsız edebilecek rahatsız edici semptomlar eşlik eder.
Bebeklerde Bez Döküntüsü Belirtileri
Bebek bezi döküntülerinin en yaygın belirtileri şunlardır:
Etkilenen bölgede kızarıklık
Küçük kabarcıklar
Etkilenen bölgede küçük sivilce oluşumu
Deride soyulma
Bebek bezi döküntüleri küçük çocuğunuz için oldukça rahatsız edici ve acı verici olabilir ve bu nedenle derhal ilgilenilmesi gerekir. Aşağıda, bebek bezi döküntülerini mümkün olan en etkili ve doğal yolla gidermeye yardımcı olabilecek ev ilaçlarının bir listesi verilmiştir.
Bebek Bezi Döküntüleri İçin En İyi Doğal Çözümler
Hindistan Cevizi Yağı


Malzemeler
1/2 yemek kaşığı% 100 doğal hindistancevizi yağı
Nasıl Yapılır?
- Bebeğinizin altını ılık suyla yıkayın ve hafifçe vurarak kurulayın.
- Avucunuza biraz hindistancevizi yağı alın.
- Bunu etkilenen bölgeye nazikçe masaj yapın.
Bunu Ne Sıklıkta Yapmalısınız?
Bunu günde 1-2 kez yapın.
Ne İşe Yarıyor
Hindistan cevizi yağı, kızarıklıklar için en güvenli ve en doğal ilaçlardan biridir. Hindistan cevizi yağındaki doymuş yağlar bebeğinizin cildinin yumuşak ve nemli kalmasına yardımcı olurken, antibakteriyel, antifungal ve antiviral özellikleri kızarıklıkların tedavisine yardımcı olur
Aloe Vera


Malzemeler
1-2 çay kaşığı aloe vera jeli
Nasıl Yapılır?
Parmak uçlarınıza biraz aloe vera jeli alın ve etkilenen bölgeye uygulayın.
Bunu Ne Sıklıkta Yapmalısınız?
Bunu günde 2-3 defa yapabilirsiniz.
Ne İşe Yarıyor
Aloe vera, iyileştirici özellikleri nedeniyle yıllardır kullanılmaktadır. Antiinflamatuvar yapısı ile bebeğinizin tahriş olmuş ve iltihaplı cildini rahatlatabilir. Aloe vera ayrıca çocuk bezi döküntülerine neden olan bakterileri öldürebilen antimikrobiyal özelliklere sahiptir.